Menu Sluiten

Behandelingen

Grote behandeling:

Een grote onderhoudsbeurt houdt in: Oren leegplukken en/ of schoonmaken, nagels knippen, voetjes leegknippen, ogen vrijknippen en schoonmaken, kont vrijknippen, wassen, fohnen, borstelen, nagels knippen. De gehele hond knippen, plukken, effileren,scheren, al wat er nodig is voor de hond.

Kleine behandeling:

Een kleine onderhoudsbeurt houdt in: Oren leegplukken en/ of schoonmaken, nagels knippen, voetjes leegknippen, ogen vrijknippen en schoonmaken, kont vrijknippen en fatsoeneren van de hond.

Als u voor het eerst voor een grote behandeling bent geweest, krijgt u 1 keer een kleine behandeling.

Met een kleine beurt ziet uw hond er langer verzorgt uit en voorkomt problemen met borstelen, vieze ogen oren billen, uitglijden door de haren tussen de voeten. Uw hond wordt op uw verzoek gewassen waardoor hij ook lekker fris ruikt . Ook worden wondjes eerder ontdekt omdat ik met grote regelmaat dicht op de huid werkt.

Plukken:

Bij plukhonden is het belangrijk dat de hond wordt geplukt als het haar goed loslaat. Dit kunt u thuis controleren door een beetje zelf te plukken. Ik kan u voordoen hoe dat moet. Meestal verhaart de hond dan ook  meer dan u gewend bent. Sommige honden gaan zelfs zichzelf plukken met hun tanden.  De meeste kortharige honden kunnen  ook geplukt  worden. Vooral in de rui-tijd. Door dit ook bij de kortharige hond te doen help ik hem van z’n overbodige losse haren af. Prettig voor uw huis en prettig voor uw hond. Er zijn namelijk ook kortharige honden die last hebben van deze overbodige haren.

Tussen de grote pluk behandelingen door kan de hond ook komen voor onderhoud, zodat de hond er verzorgd uit blijft zien. Dan hoeft de hond niet onnodig uit te glijden door haar tussen de tenen of slecht zien door haar voor de ogen. Hij kan gewassen worden waardoor hij lekker ruikt. Klieren kunnen uitgedrukt worden, als dat nodig is. Nagels kunnen geknipt worden. De hond wordt uiteraard geborsteld, zodat de hond niet onnodig in de klit zit en de losse wol wordt zo ook verwijderd. Het haar dat wel los zit kan ik alvast eruit plukken, zodat je minder last hebt  van verharing. Dit doe ik wel zo dat het een mooi geheel blijft. Dit alles gebeurt allemaal in overleg uiteraard.

Ontwollen:

Onder ontwollen wordt verstaan het  grondig weghalen van de losse ondervacht .Bij langharige honden doe je dat met een grove kam en bij kortharige honden met een speciale kam. Bij de kennismaking wil ik u dat evt. voordoen hoe ik dat doe. Bijna alle rassen kunnen ontwold worden. Vooral in het voor-, en najaar is dat geen overbodige luxe. Langharige rassen klitten sneller door de onderwol. Het is raadzaam hier rekening mee te houden om de klitten voor te blijven.  Golden retrievers, herdershonden, kortharige honden enz. verharen een stuk meer in de rui- tijd. Door langs te komen voor een ontwol-beurt voorkomt u onnodig klitten en ergere verharing in deze periode. Ik help ze door de rui heen. Verder mag u op verzoek vaker komen om uw hond schoon, verzorgd en zo verhaar-vrij mogelijk te houden.

Effileren:

Honden die moeilijk te knippen zijn effileer ik zodat de vacht er aaneengesloten en natuurlijk eruit ziet. Zoals honden met stijlere vacht, zoals de Maltezer, Lhasa apso, Yorkshire terrier enz. 

Honden zoals de Golden retriever, Engelse cocker spaniel, schapendoes, enz. worden waar nodig geplukt en verder geeffileerd en uitgedund. Uitdunnen doe je ook met de effileer schaar. Het zorgt er alleen voor dat de vacht lang en natuurlijk eruit ziet, maar wel vlakker valt door op de juiste manier knippen in de vacht te zetten.