Menu Sluiten

Werkwijze

Het is raadzaam uw nieuwe hond of pup regelmatig te borstelen. Op die manier leert de hond dat dit een onderdeel van zijn leven is. 

Let op: In de rui tijd klitten de vachten sneller. Meestal is dat vanaf februari maart en vanaf augustus september.

Om uw nieuwe hond of pup te laten wennen aan de trimsalon is het raadzaam om eerst een  kennismakingsafspraak te maken. Op deze manier kan de hond rustig wennen aan de trimsalon en aan mij.Met de kennismakings-afspraak kunnen we samen uw wensen afstemmen.

Bij de complete behandelingen is er een mogelijkheid om erbij te blijven, mits de hond niet  onnodig onrustig wordt. Als u naar huis gaat bel ik u als ik klaar ben met de behandeling. Op die manier kan ik zonder tijdsdruk ontspannen aan uw hond werken.

Graag hoor ik van u als u na een behandeling een model te lang  of te kort vindt. Want dan kan ik de volgende keer beter aan uw wensen tegemoet komen.  Als het model  goed is hoor ik het ook graag. Dan zet ik de behandelwijze bij de gegevens van uw hond zodat ik de volgende keer weet wat u prettig vindt.

Wilt u per seizoen een langer of korter kapsel. Geen probleem , maar meld dit van te voren. Zo probeer ik zo veel mogelijk aan uw wensen te voldoen.

Om op de juiste tijd een afspraak te kunnen maken is het handig vooruit te plannen of om ruim van te voren te bellen voor een nieuwe afspraak. de ene keer heb ik wel plekjes, maar de andere keer kan ik voller zitten. Dat kan per seizoen verschillen Dus wees daar alert op. Ik streef er altijd naar uw hond op de juiste tijd te kunnen behandelen voor zover het mogelijk is.

Het is bij mij mogelijk om voor de avond en op zaterdag een afspraak te maken.

Samen met u  overleg ik over de regelmaat waarmee u wenst uw hond te trimmen.

Zorg ervoor dat u de klitten voor blijft. Dat voorkomt dat ik alsnog de klitten eruit moet halen of uw hond in een korter kapsel moet trimmen dan gewenst. Heeft u moeite met het onderhoud van uw hond , bel dan zo snel mogelijk.

We kunnen samen bekijken of uw borstel techniek goed is en of u de juiste kammen en borstels gebruikt. Borstelinstructies wil ik altijd gratis geven om u te helpen uw hond te onderhouden.

Als de hond gestrest is zet ik meestal meditatie muziek op. Daar worden de honden meestal rustiger van. Verder werk ik zo min mogelijk onder tijds druk om de behandeling zo ontspannen mogelijk voor mij en de hond te laten verlopen.